Головна » Статті » Дієти |
Дієта Дюкана
![]() Діета Дюкана розроблена відомим французьким дієтологом П'єром Дюканов, і заснована на споживанні малоуглеводную їжі. Дотримується дана методика кілька місяців, однак при бажанні її можна прийняти як основну систему харчування, так як вона різноманітна, необтяжлива і крім схуднення, також дає можливість очистити організм і нормалізувати його речовинний обмін. Дієта доктора Дюка складається з чотирьох етапів, які мають свої власні правила. Однак для всієї методики є декілька загальних правил: на протязі всієї дієти, щодня необхідно випивати не менше 1,5 л чистої води; каждодневно (але в різній кількості) є вівсяні висівки; кожен день виходити на прогулянку (не менше 20 хвилин на першій фазі, і 30 - на другій і третій); робити легку фіззарядку. Дієта Дюка дуже ефективна, тижнева спад ваги складає від 3 до 5 кг. Однак це можливо лише при чіткому виконанні всіх чотирьох фаз методики. 4 фази дієти доктора Дюкана 1 Фаза перша дієти - атака. Втрата ваги - 2-6кг. У першій фазі включається процес розщеплення жирової тканини, тому спочатку може бути трохи некомфортно, тим не менш, сухість у роті, і навіть легкий запах, говорять про те, що все йде правильно і дієта починає діяти. Тривалість фази атаки визначається індивідуально, залежно від ваги на даний момент, і того, який планується мати. Розраховується так: надлишок ваги 10-20кг - длітельность3-5 днів; надлишок ваги 20-30кг - тривалість 5-7 днів; надлишок ваги 30кг і більше - тривалість 5-10 днів. Більше 10 днів перша фаза не дотримується. У меню «атаки» переважає білкова їжа. Під час цієї фази рекомендується вживати: м'ясо індички і курчати (без шкіри), пісну шинку, телячу печінку, яку рибу (відварну, парову, приготовану на грилі) та морепродукти. Також можна їсти - яйця, знежирені молочні продукти, додавати в їжу спеції, оцет, приправи, цибуля і часник, сіль у невеликих кількостях. Крім того, в обов'язковому порядку потрібно з'їдати 1,5 ст / л висівок вівса. Виключити: цукор (використовувати замінник); варені: гусятина, качатина, кролятина, телятина, свинина, яловичина, ягнятина. 2 фаза дієти - «круїз». Тривалість - індивідуальна, залежить від того, як швидко досягається необхідну вагу. У «круїзі» чергуються дві дієти - білкова і овочева. Чергування різне, також залежить від кількості скидається ваги: менше 10 кг - протеіни-протеіни/овощі 1/1 день (як варіант, можно3 / 3 або 5/5); більше 10 кг - чергування 5/5 днів. Під час цієї фази необхідно з'їдати 2ст/ложкі вівсяних висівок щодня. Також, «круїз» дозволяє вживати: будь-які овочі, окрім крохмаловмісних (авокадо, сочевиця, боби, горох, картопля). Овочі можна запікати, варити, або вживати сирими. Не можна вживати рис і зернові, так як в них теж багато крохмалю. Для різноманітності дієта Дюка допускає у другій фазі споживання: спецій, аджики, гострого перцю, молока, корнішонів, часнику, желатину, по столовій ложці - кетчупу і крохмалю, 3ст / л білого або червоного вина, по 1 ч / л 3-4% вершків та знежиреного какао. Однак з цього списку вибирається тільки два продукти в день. 3 фаза дієти - закріплення. На цьому етапі закріплюється досягнутий за час дієти вага. Тривалість третьої фази залежить від кількості втрачених кілограмів. На кожен кілограм доводитися 10 днів закріплення. Як уже згадувалося, дієта Дюка не є жорсткою, і це добре видно на третьому етапі. Раціон «закріплення» досить різноманітний: підходять всі продукти з першого етапу; овочі з другого; одна порція фруктів щодня (виключаючи черешню, виноград, банани); хліб (2 шматочки); зрілий сир (40гр); крохмалевмісні продукти (картопля, рис, маїс, горох, квасоля, макаронні вироби) - 2 рази на тиждень. На цьому етапі кількість споживаних вівсяних висівок на день має збільшиться до 2,5 ст / л. Фаза «закріплення» дозволяє робити «свята душі» два рази на тиждень (по 1 прийому їжі), на яких можна їсти все, що душі (а точніше шлунку) завгодно. 4 фаза дієти - стабілізація. У цей період рекомендується дотримуватися двох правил: з'їдати 3ст / л висівок вівса каждодневно; раз на тиждень влаштовувати день чистих протеїнів. В іншому харчування укладає фази не припускає жодних обмежень чи винятків. Як і всі методики схуднення, дієта Дюка має свої плюси і мінуси. Мінуси дієти Дюка при дотриманні дієти в організмі виробляються кетонові тіла, які сприяють зниженню апетиту, але викликають підвищену стомлюваність в перші кілька днів; методика недостатньо збалансована, тому може спостерігатися дефіцит вітамінів і мікроелементів; під час дієти виникає нестача жирів, тому рекомендується додавати в їжу трохи жиру рослинного походження; дієта може не сподобатися тим, хто не любить готувати. Плюси дієти Дюка дієта Дюка безпечна, тому що заснована на натуральних продуктах; методика ефективно діє, навіть при «імунітет» організму до різних дієт; має хорошу мотивацію, так як перші зайві кілограми зникають дуже швидко; не агресивна дієта, підходяща навіть тим, хто любить готувати і смачно їсти; не має обмежень по кількості їжі та часу її споживання; дієта дуже проста і дозволяє дотримуватися її вдома, на роботі або на відпочинку. | |
Переглядів: 1051
| Теги: |
Всього коментарів: 0 | |