Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Який у Вас колір очей?
Всього відповідей: 139
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Дієти

Дієта Дюкана




Діета Дюкана розроблена відомим французьким дієтологом П'єром Дюканов, і заснована на споживанні малоуглеводную їжі. Дотримується дана методика кілька місяців, однак при бажанні її можна прийняти як основну систему харчування, так як вона різноманітна, необтяжлива і крім схуднення, також дає можливість очистити організм і нормалізувати його речовинний обмін.
Дієта доктора Дюка складається з чотирьох етапів, які мають свої власні правила. Однак для всієї методики є декілька загальних правил:
на протязі всієї дієти, щодня необхідно випивати не менше 1,5 л чистої води;
каждодневно (але в різній кількості) є вівсяні висівки;
кожен день виходити на прогулянку (не менше 20 хвилин на першій фазі, і 30 - на другій і третій);
робити легку фіззарядку.
Дієта Дюка дуже ефективна, тижнева спад ваги складає від 3 до 5 кг. Однак це можливо лише при чіткому виконанні всіх чотирьох фаз методики.

4 фази дієти доктора Дюкана

1 Фаза перша дієти - атака.
Втрата ваги - 2-6кг.
У першій фазі включається процес розщеплення жирової тканини, тому спочатку може бути трохи некомфортно, тим не менш, сухість у роті, і навіть легкий запах, говорять про те, що все йде правильно і дієта починає діяти.

Тривалість фази атаки визначається індивідуально, залежно від ваги на даний момент, і того, який планується мати.

Розраховується так:
надлишок ваги 10-20кг - длітельность3-5 днів;
надлишок ваги 20-30кг - тривалість 5-7 днів;
надлишок ваги 30кг і більше - тривалість 5-10 днів.
Більше 10 днів перша фаза не дотримується.

У меню «атаки» переважає білкова їжа. Під час цієї фази рекомендується вживати: м'ясо індички і курчати (без шкіри), пісну шинку, телячу печінку, яку рибу (відварну, парову, приготовану на грилі) та морепродукти. Також можна їсти - яйця, знежирені молочні продукти, додавати в їжу спеції, оцет, приправи, цибуля і часник, сіль у невеликих кількостях. Крім того, в обов'язковому порядку потрібно з'їдати 1,5 ст / л висівок вівса.

Виключити:
цукор (використовувати замінник);
варені: гусятина, качатина, кролятина, телятина, свинина, яловичина, ягнятина.


2 фаза дієти - «круїз».
Тривалість - індивідуальна, залежить від того, як швидко досягається необхідну вагу.
У «круїзі» чергуються дві дієти - білкова і овочева. Чергування різне, також залежить від кількості скидається ваги:
менше 10 кг - протеіни-протеіни/овощі 1/1 день (як варіант, можно3 / 3 або 5/5);
більше 10 кг - чергування 5/5 днів.

Під час цієї фази необхідно з'їдати 2ст/ложкі вівсяних висівок щодня. Також, «круїз» дозволяє вживати: будь-які овочі, окрім крохмаловмісних (авокадо, сочевиця, боби, горох, картопля). Овочі можна запікати, варити, або вживати сирими. Не можна вживати рис і зернові, так як в них теж багато крохмалю.

Для різноманітності дієта Дюка допускає у другій фазі споживання: спецій, аджики, гострого перцю, молока, корнішонів, часнику, желатину, по столовій ложці - кетчупу і крохмалю, 3ст / л білого або червоного вина, по 1 ч / л 3-4% вершків та знежиреного какао. Однак з цього списку вибирається тільки два продукти в день.


3 фаза дієти - закріплення.
На цьому етапі закріплюється досягнутий за час дієти вага.

Тривалість третьої фази залежить від кількості втрачених кілограмів. На кожен кілограм доводитися 10 днів закріплення.

Як уже згадувалося, дієта Дюка не є жорсткою, і це добре видно на третьому етапі. Раціон «закріплення» досить різноманітний:
підходять всі продукти з першого етапу;
овочі з другого;
одна порція фруктів щодня (виключаючи черешню, виноград, банани);
хліб (2 шматочки);
зрілий сир (40гр);
крохмалевмісні продукти (картопля, рис, маїс, горох, квасоля, макаронні вироби) - 2 рази на тиждень.

На цьому етапі кількість споживаних вівсяних висівок на день має збільшиться до 2,5 ст / л.

Фаза «закріплення» дозволяє робити «свята душі» два рази на тиждень (по 1 прийому їжі), на яких можна їсти все, що душі (а точніше шлунку) завгодно.


4 фаза дієти - стабілізація.
У цей період рекомендується дотримуватися двох правил:
з'їдати 3ст / л висівок вівса каждодневно;
раз на тиждень влаштовувати день чистих протеїнів.
В іншому харчування укладає фази не припускає жодних обмежень чи винятків.


Як і всі методики схуднення, дієта Дюка має свої плюси і мінуси.


Мінуси дієти Дюка

при дотриманні дієти в організмі виробляються кетонові тіла, які сприяють зниженню апетиту, але викликають підвищену стомлюваність в перші кілька днів;
методика недостатньо збалансована, тому може спостерігатися дефіцит вітамінів і мікроелементів;
під час дієти виникає нестача жирів, тому рекомендується додавати в їжу трохи жиру рослинного походження;
дієта може не сподобатися тим, хто не любить готувати.


Плюси дієти Дюка

дієта Дюка безпечна, тому що заснована на натуральних продуктах;
методика ефективно діє, навіть при «імунітет» організму до різних дієт;
має хорошу мотивацію, так як перші зайві кілограми зникають дуже швидко;
не агресивна дієта, підходяща навіть тим, хто любить готувати і смачно їсти;
не має обмежень по кількості їжі та часу її споживання;
дієта дуже проста і дозволяє дотримуватися її вдома, на роботі або на відпочинку.
Категорія: Дієти | Додав: bybluk (22.10.2012)
Переглядів: 1051 | Теги: Дієта Дюкана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: